Update: Om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen zijn wij genoodzaakt om het Pagecentrum met al haar recreatieve en horecafaciliteiten tot 6 april te sluiten. Lees hier meer.
Nationaal gevangenismuseum

Nationaal gevangenismuseum

Een dagje gevangenismuseum is beslist geen straf! Het Nationaal Gevangenismuseum toont in historisch detentiedorp Veenhuizen de geschiedenis van het strafrecht. In dit moderne en interactieve museum ontdekt u hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf vanaf 1600 tot en met nu. 


Wat kun je verwachten?
  • Een spannend en interessant uitje voor het hele gezin
  • Leuk voor een ochtend of middag
  • Op 50 minuten rijden vanaf Vakantiepark Westerwolde
  • Check www.gevangenismuseum.nl voor alle informatie, laatste acties en openingstijden

Heeft u wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien? Op de stoel van de rechter gezeten? In het Gevangenismuseum kan het allemaal. Misdaad en straf zijn van alle tijden, maar de manier waarop we straffen is door de eeuwen heen sterk veranderd.

In het Gevangenismuseum ontdekt u welke straffen in verschillende perioden gebruikt werden en hoe een strafinrichting er vroeger uitzag. Ook het bijzondere verleden van Veenhuizen als “Pauperparadijs’ en justitiedorp komt hier tot leven. Daarnaast maakt u door middel van interactieve presentaties kennis met het de gevangenis van nu.