Landgoed Tenaxx

Landgoed Tenaxx

Of je nu op zoek bent naar spannende dinoavonturen, adembenemende attracties of goed verzorgde groepsactiviteiten, op Landgoed Tenaxx is voor iedereen wat te vinden. Ontdek dit unieke park met dino’s, arboretum en de prachtige natuur.


Wat kun je verwachten?
  • Een leuke dag weg met het hele gezin
  • Interessant, spannend, leuk en leerzaam
  • Op 20 minuten rijden vanaf Vakantiepark Westerwolde
  • Check www.landgoedtenaxx.nl voor alle informatie, laatste acties en openingstijden

Landgoedpark Tenaxx beslaat 30 hectare in Westerwolde. Het doel van het park is tweeledig. Enerzijds is het een dinopark, anderzijds een bomenpark (arboretum). Uiteindelijk gaat het erom te laten zien dat dinosaurussen en bomen in tientallen miljoenen jaren gezamenlijk geƫvolueerd zijn.


Het bomenpark laat op allerlei manieren zien hoe de bomen en planten hun intelligentie ontwikkeld hebben, ook in de strijd met de dinosauriĆ«rs. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke variatie. Die wordt in het bomenpark getoond door de verzameling van treurvormen. Die bedraagt op dit moment zo’n 650 soorten en is daarmee de grootste verzameling treurbomen ter wereld.

In het dinopark gaat het in eerste instantie om kindervermaak. Dat wordt verzorgd doordat de kinderen de dino’s alleen in een zoektocht door de bossen kunnen vinden. Zij worden daarbij opgeschrikt door de vervaarlijke dinogeluiden. Ook kunnen kinderen zich op allerlei andere manieren vermaken: dino-opgraving, survivalrun, bootjesvijver etc.