Update: Om verdere verspreiding van het Coronavirus te voorkomen zijn wij genoodzaakt om het Pagecentrum met al haar recreatieve en horecafaciliteiten tot 6 april te sluiten. Lees hier meer.
Hunebedcentrum in Borger

Hunebedcentrum in Borger

Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie, naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum.


Wat kun je verwachten?
  • Een prehistorisch dorp met veel bezienswaardigheden en mooie verhalen
  • Een cultureel uitje voor de hele familie
  • Op 20 minuten rijden van vakantiepark Westerwolde
  • Check www.hunebedcentrum.eu voor meer informatie en prijzen
Het Hunebedcentrum vertelt het verhaal over de hunebedden en de hunebedbouwers in vaste en tijdelijke tentoonstellingen. De inrichting van het museum is door een team van archeologen, ontwerpers en museumdeskundigen ontwikkeld.

De expositie in het Hunebedcentrum laat je ervaren hoe de Hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en woonden. Zij laten je hun dagelijks leven zien en nemen je mee in hun eenvoudige boerenbehuizing en naar het woeste land rondom hun akkers, waarin wolven, oerossen en beren huizen.

Centraal in het Hunebedcentrum is een gedetailleerde reconstructie van een hunebed opgebouwd, met de complete opgegraven inventaris ervan. Deze inventaris bevat meer dan 150 potten trechterbekeraardewerk.