Activiteiten in de omgeving

Bekijk hier de activiteiten die er te doen zijn in de omgeving van vakantiepark Westerwolde.
 • DX Adventurepark
  Open waterpark
  Bekijk activiteit

  DX Adventurepark

  DX Adventurepark is het grootste open waterpark van Nederland in Gasselte. In dit park kun je met het hele gezin of met je vrienden volop plezier beleven. De topattractie is een spectaculaire waterschans die zelfs bij de echte waaghalzen zorgt voor een adrenalinekick. 
 • Landgoed Tenaxx
  Dinopark Wedde
  Bekijk activiteit

  Landgoed Tenaxx

  Of je nu op zoek bent naar spannende dinoavonturen, adembenemende attracties of goed verzorgde groepsactiviteiten, op Landgoed Tenaxx is voor iedereen wat te vinden. Ontdek dit unieke park met dino’s, arboretum en de prachtige natuur.

 • Plopsa Indoor
  Indoor speeltuin
  Bekijk activiteit

  Plopsa Indoor

  Beleef buitengewoon veel binnenpret in Nederlands mooiste indoorpark! Op ruim 10.000 m² vol speelplezier beleef je de leukste avonturen met je leukste Plopsa-vriendjes. De meeste ritjes zijn overdekt maar ook met mooi weer verveel je je nooit in de ruime buitenzone. Het wordt ongetwijfeld een dag vol avonturen die je niet snel zal vergeten!

 • Fontana Bad Nieuweschans
  Kuuroord Fontana
  Bekijk activiteit

  Fontana Bad Nieuweschans

  In wellnesscentrum Fontana Bad Nieuweschans vindt u alle faciliteiten voor pure ontspanning en gezondheid. Dit is de ideale locatie om eens alles achter u te laten en weer als herboren huiswaarts te keren! Op het Saunaplein vindt u o.a. een Finse cabine, een stoomcabine, een infraroodsauna, een Balneobad met jetstream en nog veel meer.

 • Vesting Bourtange
  Bezoek Bourtange
  Bekijk activiteit

  Vesting Bourtange

  Vlakbij de Duitse grens ligt de vesting Bourtange, een uniek historisch verdedigingswerk. Vesting Bourtange was 300 jaar geleden één van de belangrijkste verdedigingswerken in het noorden. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.

 • Boomkroonpad
  Boomkroonpad
  Bekijk activiteit

  Boomkroonpad

  Buitencentrum Boomkroonpad is een natuurattractie van Staatsbosbeheer, waar veel te beleven is. De wandeling start in de worteltunnel, waar het leven onder de grond ervaren kan worden. Vervolgens klim je omhoog en wandel je door de toppen van de bomen. Vanaf het uitzichtpunt zie je bos tot aan de horizon! 

 • Manege Gasselte
  Paardrijden
  Bekijk activiteit

  Manege Gasselte

  Een bosrit te paard door de prachtige Drentsche Staatsbossen, dat kan vanaf manege Gasselte. Zowel met beginners als gevorderden, jong en oud gaan zij dagelijks, in alle seizoenen het bos in! In alle seizoenen hebben het bos en de heide hun eigen schoonheden, het is echt genieten.

 • Ballorig Speelparadijs
  Ballorig Stadskanaal
  Bekijk activiteit

  Ballorig Speelparadijs

  Een binnenspeeltuin waar je het hele jaar door kan klimmen, rennen, klauteren en springen? Dan ben je bij Ballorig Stadskanaal op de juiste plek. In het overdekte speelparadijs kunnen kinderen t/m 12 jaar het hele jaar door op avontuur.

 • Drouwenerzand Attractiepark
  Attractiepark
  Bekijk activiteit

  Drouwenerzand Attractiepark

  Drouwenerzand Attractiepark is een gezellig en voordelig familiepretpark met attracties en speeltoestellen voor kinderen vanaf 3 jaar. Een absolute aanrader voor gezinnen met jonge kinderen! Het attractiepark is in 2017 bovendien uitgeroepen tot ‘Leukste uitje van Drenthe’ door het land van ANWB.
 • Wildlands Adventure Zoo
  Wildlands Emmen
  Bekijk activiteit

  Wildlands Adventure Zoo

  Het kan: een wereldexpeditie maken in één dag. In WILDLANDS reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte avonturier ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen. WILDLANDS is 22 hectare actief avontuur, natuur en cultuur.

 • Hunebedcentrum in Borger
  Hunebedcentrum
  Bekijk activiteit

  Hunebedcentrum in Borger

  Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. 

 • Nationaal gevangenismuseum
  Gevangenismuseum
  Bekijk activiteit

  Nationaal gevangenismuseum

  Een dagje gevangenismuseum is beslist geen straf! Het Nationaal Gevangenismuseum toont in historisch detentiedorp Veenhuizen de geschiedenis van het strafrecht. In dit moderne en interactieve museum ontdekt u hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf vanaf 1600 tot en met nu.