Culturele activiteiten

Culturele activiteiten

De omgeving van Pagedal telt een rijk aanbod voor uitstapjes en excursies binnen het thema cultuur en geschiedenis. Ga terug in de tijd van de middeleeuwen en breng een bezoek aan vestigingsstad Bourtange of breng een bezoek aan het voormalig kampterrein Westerbork. Ook het Groninger Museum en het nationaal gevangenismuseum ligt op een korte rijafstand van Pagedal. 

Wat zijn de mogelijkheden?
Vestingsstad Bourtange
Vestingsstad Bourtange is unieke verdedigingsvesting die nog dezelfde uitstraling heeft als in de jaren waarin het zijn hoogtijdagen kende. Ga terug naar het jaar 1742 en ontdek de vesting die nooit werd ingenomen.
 
Hunnebedmuseum Borger
In de buurt van Pagedal liggen een groot aantal iconische hunnebedden. Deze oude steenstapels zijn hét symbool van de oermensen die hier vroeger rondliepen. Ontdek de hunebedden en hunebedbouwers in het hunebedcentrum in Borger

Kamp Westerbork
Vlakbij Pagedal ligt voormalig concentratiekamp Westerborg. Vanuit hier werden in de 2e wereldoorlog joden en andere gevangenen getrasporteerd naar andere kampen. Een bezoek aan kamp Westerbork laat diepe indruk achter aan de bezoekers en is voor met name schoolkampen een leerzame en waardevolle beleving.

Groninger museum
In de stad Groningen vind je het Groninger Museum. Dit grote museum is vol met klassieke en moderne kunst en kan uitstekend gecombineerd worden met een bezoek aan de stad zelf.

Nationaal Gevangenismuseum
In het dorp Veenhuizen ligt het nationaal gevangenismuseum. In dit interactieve museum leer je hoe er wordt omgegaan met straf vanaf het jaar 1600. Het museum was vroeger een van de grootste gevangenissen van Nederland en wanneer je in een cel komt kun je je helemaal verplaatsen met wat gevangenen moeten doorstaan. Zoals hetgevangenismuseum zelf zegt: "Een bezoek aan het gevangenismuseum is geen straf."